Chi Neng Qigong Franeker

Probeer of Chi Neng Qigong iets voor jou is en meld je aan voor een les in Franeker

Geloven in Beweging Franeker

Toen ik een aantal jaar geleden begon met Chi Neng Qigong deed ik dat vanwege langdurige lichamelijke klachten. Ik wist dat ik weer moest gaan bewegen, maar voelde me niet in staat om te gaan sporten. Bij toeval vond ik een lerares die Chi Neng Qigong beschreef als een bewegingsleer die iedereen kan doen, ook als je fysieke klachten hebt. Bij haar ben ik destijds begonnen. Al na de eerste les voelde ik verandering in mijn lichaam, dus ik besloot door te gaan met de lessen. Uiteindelijk werd ik zo gegrepen door de eindeloze mogelijkheden van deze bewegingsleer en het gedachtengoed erachter dat ik besloot de instructeursopleiding te doen. In 2019 ben ik geslaagd als level 1 instructeur Chi Neng Qigong.

Op dit moment volg ik de opleiding tot level 2 instructeur in Arnhem. Een verdiepende opleiding waar ik veel inspiratie uit haal.

Tijdens de lessen laat ik jou graag ervaren wat Chi Neng Qigong jou kan brengen. De meditatieve bewegingen brengen een diepe verbinding tussen je geest en je lichaam en tegelijkertijd met de wereld om je heen. Naast Chi Neng Qigong lessen bied ik trajecten op het gebied van Vitaliteit en Zingeving.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Annika is een kundige en serieuze persoonlijkheid. De toewijding en haar warme inlevingsvermogen in combinatie met de rustige beweging van Chi Neng Qigong geven een snelle ontspanning en nieuwe energie. Een unieke mogelijkheid om je vitaal en in balans te voelen.”

– Katie

‘Qi volgt de aandacht’

Chi Neng Qigong

Wat heeft Chi Neng Qigong Franeker jou te bieden? Qigong is een Chinese bewegingsleer die erop gericht is het potentieel van de mens te verbeteren. De sierlijke bewegingen helpen je te oefenen met de levensenergie die zich in en buiten jouw lichaam bevindt. Dit doe je door je aandacht diep naar binnen te brengen. Je bevordert hiermee het zelfhelende vermogen van jouw lichaam en geest. Door de oefeningen gaat energie stromen in je lichaam, waardoor bestaande emotionele en fysieke blokkades kunnen oplossen.

Bovendien train je je geest om te focussen en leeg te worden. Je doet als het ware aan meditatie terwijl je beweegt. Ook zijn er oefeningen waarbij je langere tijd niet beweegt. Deze combinatie van het trainen van je geest en het naar binnen gericht zijn, zorgt ervoor dat jij stabieler in het leven kunt komen te staan.

Op fysiek vlak ervaar je meer energie, minder pijn en meer mogelijkheden. Geestelijk ervaar je meer openheid, stabiliteit en (zelf)vertrouwen. Dit kan je al snel merken in je dagelijkse leven.

Je werkt niet alleen aan je individuele welzijn. Door Chi Neng Qigong te beoefenen kom je meer in verbinding te staan met de wereld om je heen. Je draagt zo bij aan de ontwikkeling van een harmonieuze samenleving waarin respectvol en verantwoordelijk wordt omgegaan met elkaar en met de natuur.

Volwassenenfonds

Indien je het niet breed hebt, is het misschien mogelijk om gebruik te maken van het Volwassenenfonds Waadhoeke. Via het fonds kun je dan de Chi Neng Qigong lessen gefinancierd krijgen. Via deze link vindt je meer informatie over het Volwassenenfonds.

Wil jij uitproberen of Chi Neng Qigong iets voor jou is?

Er vinden op dit moment helaas geen wekelijkse lessen plaats. Als je daar wel in geïnteresseerd zou zijn, laat dan alsjeblieft hieronder even een bericht achter. Dan kunnen we kijken of we mettertijd een nieuwe groep kunnen vormen.

Wil je met een groepje mensen een les volgen, neem dan ook hieronder even contact op.

Neem gerust contact met me op

Vul het onderstaande formulier in, dan zal ik deze zo snel mogelijk beantwoorden.

We gaan zorgvuldig met jouw gegevens om, zoals vermeld in ons privacybeleid.

Veelgestelde vragen

Wat moet ik meenemen/aantrekken?

Het is aan te raden gemakkelijk zittende kleding te dragen, waar je prettig in kan bewegen. Dit hoeft geen sportkleding te zijn, het mag wel. Je kunt het tijdens een oefening heel warm krijgen, maar als je weer even zit, juist afkoelen. Een vest kan dus prettig zijn. Aan je voeten draag je sokken of binnenschoenen.  

Het is verstandig een flesje water mee te nemen. Er komen allerlei innerlijke processen op gang en door goed te drinken spoel je afvalstoffen sneller weg. 

Kan ik meerdere keren per week oefenen?

Het streven bij Chi Neng Qigong is dat je elke dag oefent. Dat kun je al snel zelf thuis doen aan de hand van geluidsbestanden.

Op dit moment zijn er geen lessen, dus kun je niet meerdere keren per week een les krijgen. Als de lessen weer starten, komt daar meer duidelijkheid over.

Kan ik een proefles krijgen?

Op dit moment zijn er geen proeflessen. Je kunt wel aangeven dat je interesse hebt om Chi Neng Qigong uit te proberen. Dan kijken we verder wat mogelijk is.

Gezondheidscentrum Het Want
't Want 10-12,
Franeker 8802 PV
Nederland
E-mail: info@geloveninbeweging.nl
URL: https://geloveninbeweging.nl/
Btw-nummer: NL003847759B18
Kamer-van-Koophandelnummer: 83613285
Maandag09:00 - 17:00
Dinsdag09:00 - 17:00
Woensdag09:00 - 17:00
Donderdag09:00 - 17:00
Vrijdag09:00 - 12:00
ZaterdagGesloten
ZondagGesloten