Betekenis ervaren in je leven

Download hier het gratis e-book ‘Hoe kan jij weer jezelf worden?’

Je voelt je niet goed

Langdurige lichamelijke klachten hebben grote impact op je leven. Mentaal is het ook zwaar. Je leven stroomt niet meer.  Hoe kan je een ommekeer teweegbrengen?

Je mist betekenis in je leven

De dingen die je doet en ervaart lijken geen waarde meer te hebben. Daardoor voel je je verloren.

Je hebt het gevoel dat je jezelf bent kwijtgeraakt

Je leeft je dagelijkse leven, maar wie ben je eigenlijk nog? Wat heeft betekenis voor jou? Of sta je alleen maar in de overlevingsstand?

Betekenis ervaren in je leven

Misschien heb jij al meerdere wegen bewandeld om jezelf weer beter te gaan voelen. En toch kom je steeds weer op ongeveer hetzelfde punt uit. Of dit is je eerste zoektocht om iets aan je leven te veranderen en je hoopt het gelijk goed aan te pakken.

Wat je wilt is een traject waarbij je uiteindelijk zelf alle tools in handen hebt om je leven blijvend een waardevolle invulling te geven.

Wat je nu wel nodig hebt is is ondersteuning. Je hebt nieuwe inzichten nodig om verandering teweeg te brengen. Daarbij kun je ook hulp gebruiken om de discipline te bewaren die voor verandering nodig is.

“Het is mijn passie om mensen te helpen betekenis te ervaren in hun leven.”

Jarenlange focus op lichaam en geest

In het begin van mijn werkzame leven was ik universitair wetenschapper in de ethiek en theologie. Ik deed onderzoek naar de betekenis van het lichaam in relatie tot gezondheid en schoonheidsidealen.

Vervolgens ben ik dominee geworden. Als dominee ben je dagelijks bezig met zingeving in het leven van mensen. Je hebt gesprekken over de waarde die mensen aan hun leven hechten en je geeft geestelijke begeleiding. In alle levensfases ondersteun je mensen bij de emoties en ervaringen die ze hebben.

Door chronische ziekte werd ik vervolgens gedwongen om mijn aandacht op mijn eigen lichaam te vestigen. Het zorgde ervoor dat ik mijn werk niet meer kon doen. Het was tijd om voor mezelf te zorgen en nieuwe perspectieven te vinden. Ik moest nieuwe zingeving aan mijn eigen bestaan geven. Na verschillende omwegen heeft mijn persoonlijke zoektocht ertoe geleid dat ik ‘Geloven in Beweging” ben gestart. Zo kunnen mijn ervaringen ook andere mensen helpen. Het maakt mij gelukkig wanneer andere mensen weer betekenis in hun leven gaan ervaren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Betekenis ervaren in je leven 

door de verbinding van lichaam en geest te versterken.

Fysiek en mentaal voel je je gezonder

Je fysieke mogelijkheden vergroten aanzienlijk en pijn verdwijnt. Emoties worden stabieler en je voelt je sterker, vitaler en vol zelfvertrouwen.

Een betekenisvol leven

Je verheugt je over de waardevolle kanten van je leven. In kleine dingen kun je al betekenis vinden. Ook de grote vragen van het leven kun je aan.

Je voelt je weer jezelf

Eindelijk voel je je weer in harmonie met jezelf. Zelfwaardering groeit en je voelt de vrijheid om de keuzes te maken die goed zijn voor jou.

Aanbevelingen om met mij van start te gaan

 

“Annika is een kundige en serieuze persoonlijkheid. De toewijding en haar warme inlevingsvermogen in combinatie met de rustige beweging van Chi Neng Qigong geven een snelle ontspanning en nieuwe energie. Een unieke mogelijkheid om je vitaal en in balans te voelen.”

– Katie

 

“Annika is een betrokken deskundige die het beste voor een ander wil. Door haar oprechtheid en ervaring weet je je echt gehoord en begrepen. Zij kan je daadwerkelijk verder helpen in je eigen proces. Haar bevlogenheid is inspirerend.”

– Johannes

Waar kan ik jou mee helpen?

Ik bied jou inspirerende trajecten Vitaliteit en Zingeving, waarin je aanzienlijke stappen kunt maken. Er zijn verschillende pakketten mogelijk. Chi Neng Qigong oefeningen zijn standaard geïntegreerd in deze pakketten. Ook kun je via Zoom begeleiding krijgen. Je hoeft dus niet in de buurt te wonen.

Daarnaast kun je alleen instappen in de Chi Neng Qigong lessen, die vinden wel op locatie plaats. Al vanaf de eerste week ervaren sommigen effect van de Chi Neng Qigong oefeningen.

Zingeving van het alledaagse

Je gaat niet alleen anders leven, maar verbindt daar ook betekenis aan.

Verbinding lichaam en geest

Belemmerende overtuigingen leer je los te laten. Door Chi Neng Qigong breng je je aandacht in je lichaam, waardoor energie gaat stromen. Je zelfhelende capaciteiten breng je in werking.

Meer doen dan praten

Bedenken wie je wilt zijn, zorgt er niet voor dat je diegene ook wordt. Slechts door te doen en te oefenen veranderen we de werkelijkheid. 

Betekenis in je leven ervaren

Het is een van de weinige cliché’s die geregeld bij me boven komt: als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. Daarom is het op dit moment tijd om daadwerkelijk in jezelf te investeren. Op een vriendelijke en milde manier. Stapje voor stapje, maar wel gestaag. Zodat het eindresultaat duurzaam is en niet te snel weer afzakt naar de oude realiteit.

Als je op dit moment in jezelf investeert, hoe mooi kan je leven er dan over een jaar uitzien? Zelfontwikkeling is een levenslang proces. Maar dit jaar kan jij het verschil maken als basis voor de jaren die komen. Geef weer betekenis aan je leven!

Aanbeveling

 

“Het is te merken dat Annika je als ervaringsdeskundige goed op weg kan helpen. Persoonlijke aanpak en begeleiding staan bij haar hoog in het vaandel. Ze leert je op deskundige wijze lichaam en geest in evenwicht te brengen. Haar spirit is aanstekelijk.”

– Ad

Aanbod Vitaliteit en Zingeving

Het aanbod van Geloven in Beweging is verdeeld in verschillende modules die gebaseerd zijn op de aandachtsgebieden die belangrijk zijn om weer jezelf te kunnen worden. Afhankelijk van wat jij nodig hebt, kunnen we bepalen welke modules voor jou interessant zijn om aan te werken. Per module krijg je veel informatie, tips, schema’s, oefeningen en natuurlijk persoonlijke begeleiding.

De persoonlijke begeleiding is ook via Zoom mogelijk. De Chi Neng Qigong lessen integreer ik in principe standaard tijdens de trajecten. Mijn Chi Neng Qigong lessen zijn (nog) niet online te volgen. Je krijgt een andere oplossing aangeboden om toch aan de slag te kunnen met Chi Neng Qigong. Deze zal bestaan uit online oefeningen en contactmomenten met mij om het je eigen te kunnen maken.

Structuur

Vooral mensen die last hebben van langdurige lichamelijke klachten, zoals pijn en vermoeidheid hebben baat bij een goede dagindeling. Door een optimale invulling van de dag, waarin activiteit, rust en ontspanning goed worden afgewisseld, ontstaat een eerste basis voor balans. Hoe je komt tot een ideale dagindeling hangt af van jouw specifieke situatie. Waar heb je last van en wat zijn de elementen in je leven waar je rekening mee moet houden (werk, kinderen etc.).

Je leert een goede structuur in jouw leven op te bouwen en ook hoe je deze kunt laten meegroeien op het moment dat dingen in jouw leven veranderen. Bijvoorbeeld wanneer je meer energie krijgt.

 

Energie

Energie vormt de basis van jouw bestaan. Zonder energie is er geen leven. Bewust leren omgaan met jouw energie kan een wereld van verschil maken. In mijn praktijk werken we aan energie door het beoefenen van Chi Neng Qigong. Daardoor leer jij de energie in jouw lichaam te beïnvloeden en vergroten. Lees hier meer over Chi Neng Qigong.

Activiteit

Activiteit betreft de dingen die je doet in je leven. Dat kan gaan om werk, beweging en hobby’s. Maar ook zorgtaken, het huishouden en sociale contacten. 

Mensen die kampen met langdurige lichamelijke klachten worden op een of meer van die fronten vaak minder actief. Ze verlangen er vaak naar om weer actiever te kunnen zijn. 

In deze module leer je je activiteiten opbouwen op een manier die voor jou verstandig is en op de lange duur ook haalbaar blijft.   

Ontspanning

In deze module stemmen we af hoeveel rust en ontspanning jij nodig hebt in je leven. Rust en ontspanning zijn tegenhangers van stress. Dus als jij veel last hebt van stress in je leven, zul je onder andere aan het werk moeten met het thema rust en ontspanning.

Het kan ook zijn dat je teveel rust, bijvoorbeeld door vermoeidheidsklachten of pijn. Hoe krijgen we hierin de goede balans? Je leert om ontspanning en rust op een juiste manier in te zetten in jouw leven.

Omgeving

In deze module richten we onze aandacht op jouw omgeving en welke invloed deze op jou heeft. Zit je altijd binnen of kom je ook buiten? Welke mensen heb je om je heen en welke invloed hebben zij op jou? Zijn er praktische dingen in jouw omgeving die voor jou een last zijn (bijv. reistijden naar werk). We nemen je omgeving onder de loep.

Je leert hoe jouw omgeving jou beïnvloed en hoe daarin verbetering zou kunnen optreden. 

Voeding

Voeding is de start van een gezond leven. Jouw voeding vormt immers de bouwstenen van iedere cel in jouw lichaam. Iedereen zal snappen dat het verstandig is om gezond te eten. Maar rondom voeding spelen nog veel meer thema’s. Zoals o.a. kosten, tijd, slechte eters in huis en energiegebrek.

In deze module gaan we onderzoeken wat voor jou een haalbare manier is om zo gezond mogelijk te eten. Geen rigide werkwijzen, geen concreet dieet-advies.

Jij leert wat jij zelf kunt doen om gezonder te eten op een manier die bij jou past.  

Overtuigingen

Hoe we over dingen denken bepaalt hoe wij ons leven en de wereld om ons heen ervaren. Onze denkpatronen zijn gevormd door cultuur, opvoeding, ervaringen en ons karakter. Onze overtuigingen beperken ons in meer of mindere mate. In het algemeen zijn we niet erg geneigd om onze overtuigingen te veranderen. We zien vaak zelfs niet in hoe overtuigingen ons de hele dag door beínvloeden. 

In deze module leer je jouw overtuigingen te herkennen en krijg je manieren aangereikt om overtuigingen los te laten. Daardoor kun je opener en vrijer in het leven staan.

Zingeving

Zingeving komt in alle modules aan bod, maar in deze module ligt er een concrete nadruk op. Je krijgt inspirerende vragen, teksten of afbeeldingen om op nieuwe wijze naar het leven te kijken. We denken na over de waarden en betekenissen die jouw leven tekenen. Je leert zingevingsvragen te herkennen en te stellen. Je zult meer verbinding ervaren met je eigen leven, de mensen en de wereld om je heen. 

NIEUWE ONLINE TRAINING!

Bij de module ‘Activiteit’ is nu een online training beschikbaar.

Je gaat direct zelf aan de slag om weer actiever te worden in je leven.

Betekenis in je leven ervaren? Ga hier van start.

Wees niet bang om nu in jezelf te investeren. Het is het grootste geschenk om weer jezelf te zijn.

Compleet pakket

Normale prijs €1300,-

Nu:

€845,-

Gratis brainstorm: hoe word ik weer mezelf?

Startsessie (één uur)

Zeven persoonlijke begeleidingssessies.

Alle modules kunnen uitgebreid aan bod komen.

Een jaar lang wekelijkse Chi Neng Qigong lessen

Resultaat: als je terugkijkt op dit jaar, zul je jezelf haast niet herkennen. Zoveel waardevoller is je leven geworden.

Duur: één jaar

Waar: Gezondheidscentrum Het Want in Franeker of via Zoom

Bonus 1: Gratis Gong-formulier

Bonus 2: Twee gratis geluidsbestanden Chi Neng Qigong

Bonus 3: Toegang tot al het gratis materiaal, informatie, filmpjes, challenges en mini-trainingen die per module beschikbaar zijn/komen (in ontwikkeling).

Alle genoemde prijzen zijn incl. BTW.

Vier modules pakket

Normale prijs €600,-

Nu:

€480,-

Gratis brainstorm: hoe word ik weer mezelf?

Startsessie (één uur)

Drie persoonlijke begeleidingssessies van een uur

Samen kijken we welke vier modules voor jou het meest zinvol zijn om te volgen

6 wekelijkse Chi Neng Qigong lessen

Resultaat: een goed fundament om weer jezelf te worden

Duur: zes weken

Waar: Gezondheidscentrum Het Want in Franeker of via Zoom

Bonus 1: Gratis Gong-formulier

Bonus 2: Twee gratis geluidsbestanden Chi Neng Qigong

Bonus 3: Gratis toegang tot extra informatie behorende bij de gekozen modules (in ontwikkeling).

Alle genoemde prijzen zijn incl. BTW.

Brainstorm: hoe word ik weer mezelf?

Normale prijs €45,00

Nu:

GRATIS

Kennismaking en onderzoek hoe jij je weer meer jezelf zou kunnen voelen.

Een vooruitblik van mogelijkheden

Resultaat: je krijgt een idee wat jij zou kunnen doen om meer jezelf te worden en meer betekenis te ervaren in je leven

Duur: een half uur

Waar: Gezondheidscentrum Het Want in Franeker of via Zoom

Aantal sessies: eenmalig

Alle genoemde prijzen zijn incl. BTW.

Veelgestelde vragen

Kan ik direct beginnen?

Ja, je kunt direct beginnen. Je kunt in de planner een afspraak inplannen die jou uitkomt.

Wordt het vergoed door de verzekering?

De basisverzekering ziet coaching niet als ziektekosten en vergoedt dus geen coaching. Maar er zijn wel andere mogelijkheden om financiële ondersteuning te krijgen. Lees hier meer! 

Hoe kan ik betalen?

Je kunt direct betalen via de website. De verschillende betaalwijzen verschijnen vanzelf in beeld als je ervoor kiest een traject of les te willen kopen.

Is begeleiding bij mij thuis mogelijk?

Er kunnen goede redenen zijn waarom je mij liever thuis ontmoet. Bijvoorbeeld omdat je niet zo mobiel bent. Ik kan dan naar jou toe komen. Binnen de stadsgrenzen van Franeker is dat gratis, daarbuiten reken ik reiskosten. Deze zijn € 0,28 per kilometer. Dit geldt tot een straal van 20 km buiten Franeker. Daarbuiten zouden we even moeten overleggen i.v.m de extra tijd dit het me dan gaat kosten.

Weer jezelf worden en betekenis ervaren in je leven?

Ik sta klaar om je te helpen.